En dipp i Buce-karet

_MG_3424-1
Buce-karet, F.d. “Kontorsburken” i skrivande stund, efter vattenbyte och kraftig ansning av blad attackerade av alger…

För några veckor sedan tog jag hem min kontorsburk och ställde den där det högra karet stod innan. Det är ett akvarium som jag mest haft för att förvara min Bucephalandraarter i. Bucephalandra är en grupp växter där de flesta är relativt lätta. Lite näring och co2 så trivs de bra. Och tanken var aldrig att detta skulle bli någon set-up att fundera över.

Och det har jag inte gjort heller. Jag har haft full fokus när det kommer till akvaribiten på mitt vänstra akvarium. tagit lite extra hand om det i ca 2 veckor för att fota det till AGA-tävlingen som jag skickade in i helgen som var. (Mer om detta kommer senare).
Nu när det var över så såg jag till min förskräckelse att det inte alls var så bra i Buce-burken längre. Allmänt hängigt, lite alger här å där och flera av Buce-arterna som tappat rejält. Jag vet inte om det kan vara en omställning som kan klassas som normal eller om det är något de helt enkelt inte gillar.
Jag har använt PMDD efter två vattenbyten, men varit ganska försiktig med det då jag vet att det kan slå bakut. Innan körde jag bara Tropica, så jag återgår till det i denna burken nu igen.

_MG_3427-1
Allmänt trälig look nuförtiden. Dags att sköta sig och kanske fixa lite mer räkor som kan käka upp algerna.

 

Eller kan det vara ljuset? De är vana vid 4x24w T5 av samma sort som de får nu (och samma mängd) men fick 3h MH-ljus mitt på dagen innan. Kanske får ta ned MHn från vinden och sätta upp den här… Borde inte vara ljuset dock, de är inte alls så ljuskänsliga, snarare tvärt om.

_MG_3425-1
Inte så mycket kvar av mina käraste… Såhär fina var de i somras: http://blogg.djurmagazinet.se/catherine-sp-mini/

Alla andra parametrar är precis som innan. Kan inte se vad det kan vara som drar ner dem.
Vi håller tummarna för att det är en omställning och att nya blad kommer snart!

I veckan så ska jag byta ut pumpen till detta karet mot EHEIMs nya PRO4-serie. Ska bli kul att se vad som är nytt! =)
Recension på detta kommer under veckan.

 

2 thoughts on “En dipp i Buce-karet

    1. Hej
      Nej, jag har faktiskt inte ens packat upp det. Tanken är att jag ska sätta det till denna burken. Men eftersom jag har värmare i den pumpen som sitter där nu, samt att det är 12/16-slang på den. Och att den nya saknar värmare och har 16/22-slang så blir det lite (jag vet, jag är lat) jobbigare än att bara byta.
      Men jag har tänkt på det mycket nu de senaste. Så snart händer det nog =)

      Like

Leave a comment